Sposób przygotowania:
Krewetki po tajski
Makaron sojowy zalewamy gorącą wodą i moczymy kilkanaście minut, następnie odsączamy. Kapustę pak choi kroimy na paseczki, czosnek drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek, wrzucamy kapustę, smażymy, podlewając sosem sojowym.
Rozmrożone krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy czosnek, posiekaną trawę cytrynową, a następnie krewetki i paprykę żółtą, smażymy chwilę, solimy, doprawiamy pieprzem i chili.
Dorzucamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapustę pak choi, orzeszki ziemne.
Doprawiamy do smaku, dodajemy kolendrę. Mieszamy z makaronem i chwilę razem podsmażamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek, wrzucamy kapustę, smażymy, podlewając sosem sojowym.
Rozmrożone krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy czosnek, posiekaną trawę cytrynową, a następnie krewetki i paprykę żółtą, smażymy chwilę, solimy, doprawiamy pieprzem i chili.
Dorzucamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapustę pak choi, orzeszki ziemne.
Doprawiamy do smaku, dodajemy kolendrę. Mieszamy z makaronem i chwilę razem podsmażamy.