Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1344]

Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna, szybka i zdrowa propozycja na smaczny obiad. Dodatkowym atutem jest prostota przygotowania dania.

Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie)

Składniki:

Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie)

 

  • 500-600g kurczaka (dowolne części)
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • 250g marchewki junior (może być zwykła)

Sposób przygotowania:

Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie)

Przygotowanie:

Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie)
Sos rybny niesamowicie zmiękcza mięso. Wcale go nie czuć.

Mięso z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć sosem rybnym (może być sojowy) oraz pozostałymi przyprawami.
Miskę wstawić do lodówki na około 30 minut.

Sos rybny nie jest wyczuwalny. Sprawia, że mięso jest delikatne, kruche i soczyste.

Pieczenie:

Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie)
Można użyć zwykłej marchewki.

Mięso i marchewkę przełożyć do rękawa (do pieczenia).
Piec około 40-50 minut w 180 stopniach.