lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a także bardzo szybko się go przygotowuje. Często robię go na obiad.

Kurczak po chińsku

Składniki:

Kurczak po chińsku

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 mrożona mieszanka chińska
  • 1 fix knor do potraw chinskich
  • Przyprawa do potraw chińskich
  • Sól pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku
Kurczaka umyć i osuszyć. Oczyścić z błonek i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurczaka. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podsmażamy. Następnie dodajemy mrożona mieszankę chińska i dusimy do momentu, aż warzywa będą Miękkie. XIX rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do kurczaka i warzyw. Doprawiamy przyprawa do dań chińskich, solą i pieprzem.

Dusimy jeszcze chwilę żeby sos zgęstniał. Podajemy z ryżem.