Sposób przygotowania:
Filet w kożuszku
1. Kroimy mięso w plastry, każdy plaster na połowę, doprawiamy solą oraz curry.
2. Po kawałku mięsa Układamy na foli aluminiowej.
3. Mięso przykrywamy połową plasterka sera.
4. Na serze układamy warzywa i solimy.
5. Zawijamy folię i w taki sposób przygotowujemy następnie kawałki mięsa.
6. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu odwijamy folię i układamy w naczyniu, ja podałam z pieczonymi ziemniakami ( ziemniaki obrałam pokroiłam w plasterki, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, doprawiałam przyprawą do ziemniaków i solą, następnie zapiekłam w piekarniku) również możemy zrobić sos, zmieszać majonez z ketchupem.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego
2. Po kawałku mięsa Układamy na foli aluminiowej.
3. Mięso przykrywamy połową plasterka sera.
4. Na serze układamy warzywa i solimy.
5. Zawijamy folię i w taki sposób przygotowujemy następnie kawałki mięsa.
6. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu odwijamy folię i układamy w naczyniu, ja podałam z pieczonymi ziemniakami ( ziemniaki obrałam pokroiłam w plasterki, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, doprawiałam przyprawą do ziemniaków i solą, następnie zapiekłam w piekarniku) również możemy zrobić sos, zmieszać majonez z ketchupem.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego