Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Filet w kożuszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie oraz smaczne danie, zapiekane z kurczakiem oraz warzywami.Idealnie do tego dania pasują frytki lub pieczone ziemniaki.

Filet w kożuszku

Składniki:

Filet w kożuszku

 

Sposób przygotowania:

Filet w kożuszku
1. Kroimy mięso w plastry, każdy plaster na połowę, doprawiamy solą oraz curry.

2. Po kawałku mięsa Układamy na foli aluminiowej.

3. Mięso przykrywamy połową plasterka sera.

4. Na serze układamy warzywa i solimy.

5. Zawijamy folię i w taki sposób przygotowujemy następnie kawałki mięsa.

6. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180°C.

7. Po upieczeniu odwijamy folię i układamy w naczyniu, ja podałam z pieczonymi ziemniakami ( ziemniaki obrałam pokroiłam w plasterki, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, doprawiałam przyprawą do ziemniaków i solą, następnie zapiekłam w piekarniku) również możemy zrobić sos, zmieszać majonez z ketchupem.

8. Danie gotowe.

9. Smacznego