lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety jajeczne to świetny pomysł na obiad bezmięsny. Możemy do nich dodać swoje ulubione zioła i mamy pyszny wiosenny obiad.

Kotlety jajeczne Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 surowe jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • pęczek szczypiorku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozgniatamy widelcem. 
Natkę pietruszki i szczypiorek myjemy i drobno kroimy, następnie dodajemy do jajek. 

Wbijamy jajka, dosypujemy bułkę tarta i doprawiamy. Wyrabiamy wszystko tak by składniki się połączyły. 

Na patelni rozgrzewamy olej. 

Formujemy kotlety i smażymy na złoty kolor.  
Kotlety jajeczne
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.