Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka pieczone w sosie pomidorowymETAP 1:
Pałki z kurczaka umyć i osuszyć. Przełożyć do miski. Polać sokiem z limonki i octem balsamicznym. Posypać przyprawą do kurczaka. Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin. 
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać i pokroić, posypać nią pałki. 
Rosół podgrzać i wymieszać z przecierem. Dodać posiekany czosnek. Przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszana w niewielkiej ilości zimnej wody. Sosem polać pałki. 
Piec godzinę i 15 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
