Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami po chińsku
Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczaka, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.
Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw,co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowani. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.
Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw,co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowani. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki