modestep

modestep

Szef Kuchni
[Przepisów: 7]

Kurczak po tajsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyjątkowo smaczne połączenie kurczaka i mleka kokosowego.

Kurczak po tajsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak po tajsku

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po tajsku

Ryż należy ugotować w lekko osolonej wodzie. Nastepnie kroimy w paski kurczaka i solimy go. Podsmażamy mięsne paski  na oliwie, pod koniec smażenie polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy warzywa na patelnię i smażymy całość pod przykryciem przez ok. 10 minut. Na koniec dodajemy mleko kokosowe i śmietanę. Gotujemy aż do wrzenia. Ryż układamy w głębokich talerzach i kładziemy na nim porcję mięsa i warzyw. Oblewamy sosem.


Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz także na: www.frosta.pl

Kurczak po tajsku