Sposób przygotowania:
Kurczak po węgiersku
Umytego kurczaka podziel na elementy kulinarne (czyli dwa uda z podudziami i dwie piersi ze skrzydłami) i dopraw je solą, pieprzem, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż kurczaka a kiedy się ze złoci przełóż go do brytfanny. Na tę samą patelnię wrzuć posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie, po chwili dodaj pokrojoną paprykę i posiekanego pora, całość dopraw pastą paprykową, solą i pieprzem.
Tak przygotowanymi warzywami zalej kurczaka i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 170 stop na godzinę.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż kurczaka a kiedy się ze złoci przełóż go do brytfanny. Na tę samą patelnię wrzuć posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie, po chwili dodaj pokrojoną paprykę i posiekanego pora, całość dopraw pastą paprykową, solą i pieprzem.
Tak przygotowanymi warzywami zalej kurczaka i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 170 stop na godzinę.
SylaUla