Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Leśna wieprzowina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jesienne, pełne aromatu lasu danie. Mi najbardziej smakuje z kaszą pęczak, ale można sobie dowolnie ybierać dodatki.

Leśna wieprzowina

Składniki:

Leśna wieprzowina

 

Sposób przygotowania:

Leśna wieprzowina
Mięso kroję w dosyć dużą kostkę. Posypuję vegetą i zostawiam na 15 minut. Rozgrzewam na patelni smalec i obsmażam mięso z czosnkiem i cebulą pokrojoną w piórka.Podlewam niewelką iloscią wody, dodaję przyprawy (oprócz soli i mielonego pieprzu).

Duszę ok 30 min i wkładam oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. Razem duszę kolejne 25 min.,w miarę potrzeby podlewając wodą (sos ma odparować). Doprawiam solą i mielonym pieprzem.

Można posypać zieloną pietruszką. podaję z kaszą pęczak.