Sposób przygotowania:
Leśna wieprzowina
Mięso kroję w dosyć dużą kostkę. Posypuję vegetą i zostawiam na 15 minut. Rozgrzewam na patelni smalec i obsmażam mięso z czosnkiem i cebulą pokrojoną w piórka.Podlewam niewelką iloscią wody, dodaję przyprawy (oprócz soli i mielonego pieprzu).
Duszę ok 30 min i wkładam oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. Razem duszę kolejne 25 min.,w miarę potrzeby podlewając wodą (sos ma odparować). Doprawiam solą i mielonym pieprzem.
Można posypać zieloną pietruszką. podaję z kaszą pęczak.
Duszę ok 30 min i wkładam oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. Razem duszę kolejne 25 min.,w miarę potrzeby podlewając wodą (sos ma odparować). Doprawiam solą i mielonym pieprzem.
Można posypać zieloną pietruszką. podaję z kaszą pęczak.