Sposób przygotowania:
Podgrzybek panierowany a - la kotlet
Podgrzybki dokładnie oczyścić, następnie usunąć nóżki a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą.( ja myje gąbką)
Ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia.
Jajka rozbełtać z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i odrobiną pieprzu.
Do miski wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki i soli.
Kapelusze panierować najpierw w jajku a następnie w tartej bułce.
Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia.
Jajka rozbełtać z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i odrobiną pieprzu.
Do miski wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki i soli.
Kapelusze panierować najpierw w jajku a następnie w tartej bułce.
Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.
katarzynka455
BozenaMatuszczyk
Dzięki a ja szoruję gąbką. Spróbuje sparzyć następnym razem. Pozdrawiam.
gusia1000