Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kurczak tikka masala

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami. fasolka szparagowa, marchewka w pysznym sosie z dodatkiem jogurtu.

Kurczak tikka masala

Składniki:

Kurczak tikka masala

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 3 duże marchewki
  • Fix smak świata kurczak TikkaMasala
  • 150 ml jogurtu
  • 100 ml wody
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak tikka masala

ETAP 1:

Kurczak TikkaMasala

1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.

2. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki, oraz umytą i pokroją na połowę fasolkę, podlewamy szklanką wody i prużymy do chwili, kiedy mięso i warzywa będą miękkie.

ETAP 2:

Kurczak TikkaMasala

3. Fix smak świata kurczak TikkaMasaka rozrabiamy z jogurtem oraz wodą i łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.

ETAP 3:

4. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.

5. Smacznego.