Sposób przygotowania:
Kurczak tikka masala
Jogurt wymieszać z wszystkimi przyprawami. Pokrojonego w dużą kostkę kurczaka włożyć do miski z pokrywką zalać marynatą wymieszać, pozostawić na 2 - 3 godziny w lodówce.
Następnie podsmażamy kurczaka na oleju wymieszanym z masłem aż uzyska lekko złoty kolor.
Na łyżce masła podsmażamy krótko czosnek z imbirem, maksymalnie 2 minuty zalewamy pomidorami dodajemy sól i przyprawy gotując około 5 -6 minut. Gdyby sos był za gesty dodajemy nieco wody.
Następnie dodajemy śmietanę i do sosu wkładamy kurczaka pozwalając mu nabrać aromatu na małym ogniu przez około 10 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem ,posypane posiekaną pietruszką zielona.
Następnie podsmażamy kurczaka na oleju wymieszanym z masłem aż uzyska lekko złoty kolor.
Na łyżce masła podsmażamy krótko czosnek z imbirem, maksymalnie 2 minuty zalewamy pomidorami dodajemy sól i przyprawy gotując około 5 -6 minut. Gdyby sos był za gesty dodajemy nieco wody.
Następnie dodajemy śmietanę i do sosu wkładamy kurczaka pozwalając mu nabrać aromatu na małym ogniu przez około 10 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem ,posypane posiekaną pietruszką zielona.
gusia1000