Sposób przygotowania:
Fit z kurczaka tikka masala z cukinią
Kurczaka myję a następnie kroję w kostkę. Obtaczam w przyprawach oraz paście curry. Pozostawiam w lodówce na ok 30min. Międzyczasie obieram warzywa i kroję w mniejsze kawałki. Paprykę również kroję w mniejsze części.
Na rozgrzaną patelnię daje 2 łyżeczki oleju kokosowego a następnie kładę kurczaka. Mięso smażę na rumiano. Następnie dodaję warzywa i 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min.
Następnie dodaję przyprawy, przecier pomidorowy oraz mleczko kokosowe. Całość duszę jeszcze ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Na koniec posypuję drobno posiekaną kolendrą. Podaję z kaszą owsianą.
Smacznego.
Na rozgrzaną patelnię daje 2 łyżeczki oleju kokosowego a następnie kładę kurczaka. Mięso smażę na rumiano. Następnie dodaję warzywa i 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min.
Następnie dodaję przyprawy, przecier pomidorowy oraz mleczko kokosowe. Całość duszę jeszcze ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Na koniec posypuję drobno posiekaną kolendrą. Podaję z kaszą owsianą.
Smacznego.
Koper
castilla