Sposób przygotowania:
Pierogi z farszem gołąbkowymFarsz:
Mięso ugotować do miękkości. Ostudzić, zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować w blenderze z ostrzami. Liście kapusty obgotować w osolonej wodzie. Ostudzić i zmiksować w blenderze z ostrzami. Ryż ugotować na sypko ( przed gotowaniem przepłukać go pod bieżącą wodą).
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto:
Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól i jajko. Wstępnie wymieszać. Stopniowo dodawać wodę i wyrabiać ciasto. Powinno być gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny.
Wykonanie:
Ciasto podzielić na 4 części. Każdą porcję rozwałkować na cienki płat i wycinać kółka. Nakładać po łyżce farszu i lepić pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z prażoną bułką tartą lub cebulką.
Smacznego!
skuter5
biedroneczki
Czekoladka 2