iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Kurczak na indyjską nutę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Potrawa typowo dla miłośników aromatycznych i ostrych dań jest to potrawa inspirowana przepisem na kurczaka Tikka masala.

Kurczak na indyjską nutę

Składniki:

Kurczak na indyjską nutę

marynata do kurczaka:

sos:

dodatkowo:

  • 2 piersi z kurczaka

Sposób przygotowania:

Kurczak na indyjską nutę

ETAP 1:

Kurczak na indyjską nutę
Mięso pokryć przyprawami i odstawić do lodówki.

Kurczaka pokroić w większą kostkę i posypać przyprawami z marynaty, dodać drobno pokrojony czosnek i wymieszać, odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

ETAP 2:

Kurczak na indyjską nutę
Mięso podsmażyć na złoty kolor razem z przyprawami.

W woku podgrzać oliwę i obsmażyć mięso

ETAP 3:

Kurczak na indyjską nutę
Pomidory najlepiej kupić pokrojone w kostkę.

Następnie dodać wszystkie przyprawy potrzebne do sosu oraz pokrojoną w kostkę paprykę i drobno posiekany 1 ząbek czosnku, chwilkę razem smażyć.

Do mięsa dolać pomidory z puszki razem z sokiem oraz jogurt.

ETAP 4:

Kurczak na indyjską nutę

mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.

Podajemy z ryżem.


Tagi:

danie mięso