Sposób przygotowania:
Kurczak Tikka Masala
Przyprawy - po 1 łyżeczce kuminu, cynamonu, garam masala, papryczki chilli, papryki słodkiej, kolendry, kurkumy, imbiru) należy połączyć z jogurtem naturalnym, oliwą i pokrojonym kurczakiem.
Całość odstawić do lodówki minimum na 1 h, a najlepiej na całą noc.
Następnie kurczaka wyjąć z marynaty, lekko strzepać z jej nadmiaru i podsmażyć na patelni.
Cebule pokroić w piórka i zrumienić na rozgrzanym maśle.
Dodać przyprawy (te same co do marynaty oraz czosnek, sól i pieprz).
Następnie dodać również pomidory.
Wszystko skropić sokiem z cytryny i poddusić z 10 minut.
Na końcu wlać śmietanę.
Całość wymieszać i podawać z uprzednio ugotowanym ryżem.
Całość odstawić do lodówki minimum na 1 h, a najlepiej na całą noc.
Następnie kurczaka wyjąć z marynaty, lekko strzepać z jej nadmiaru i podsmażyć na patelni.
Cebule pokroić w piórka i zrumienić na rozgrzanym maśle.
Dodać przyprawy (te same co do marynaty oraz czosnek, sól i pieprz).
Następnie dodać również pomidory.
Wszystko skropić sokiem z cytryny i poddusić z 10 minut.
Na końcu wlać śmietanę.
Całość wymieszać i podawać z uprzednio ugotowanym ryżem.
gusia1000