Sposób przygotowania:
Soczyste kotlety mielone z indyka
Cebulę pokroić w kostkę i na stopionym maśle klarowanym podsmażyć z cukrem na złocisto, wystudzić.
Bułkę moczyć w w zimnej wodzie, odcisnąć z wody, dodać do mięsa mielonego z indyka, dodać jajka, kucharka, pieprz mielony czarny, sos paprykowy ostry, wystudzoną cebulę, wsypać tartą bułkę i dobrze ręką wyrobić na kleistą masę, formować kotlety z 2 cm grubości.
Kotlety smażyć na gorącym maśle klarowanym na rumiano z każdej strony, potem pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 7 minut, potem bez przykrycia na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty.
Bułkę moczyć w w zimnej wodzie, odcisnąć z wody, dodać do mięsa mielonego z indyka, dodać jajka, kucharka, pieprz mielony czarny, sos paprykowy ostry, wystudzoną cebulę, wsypać tartą bułkę i dobrze ręką wyrobić na kleistą masę, formować kotlety z 2 cm grubości.
Kotlety smażyć na gorącym maśle klarowanym na rumiano z każdej strony, potem pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 7 minut, potem bez przykrycia na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty.
ziutula