Sposób przygotowania:
Kurczak w mleku kokosowym z curry
Filet, umyć, oczyścić, pokroić w paski. Panierować w mące. W rondlu rozgrzać masło z olejem, wrzucić mięso podsmażyć na złoty kolor. Zalać wodą (tak aby tylko przykryć mięso), dodać kafir, pokrojoną papryczkę chili, paprykę wędzoną, lekko posolić.
Dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem przez ok.40 min. Mieszając podlewać lekko wodą, jeśli zajdzie potrzeba. Kolejno wlać mleczko kokosowe, dodać curry i groszek.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze z 10 minut.
Podawać z ryżem.
Dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem przez ok.40 min. Mieszając podlewać lekko wodą, jeśli zajdzie potrzeba. Kolejno wlać mleczko kokosowe, dodać curry i groszek.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze z 10 minut.
Podawać z ryżem.