Sposób przygotowania:
Kurczak w mleku kokosowym z mango i chili
Mięso z kurczaka przekrawamy wzdłuż tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Leciutko rozbijamy. Opruszamy przyprawami z każdej strony. Rumienimy na patelni i przekładamy do garnka.
Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę (piórka) i papryczkę chilli (mała kostka). Dokładamy do mięsa. Dodajemy pokrojone w kostkę mango. Wlewamy mleko.
Doprawiamy pastą curry i chili. Solimy i pieprzymy. Dusimy przez ok. 20 minut.
Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę (piórka) i papryczkę chilli (mała kostka). Dokładamy do mięsa. Dodajemy pokrojone w kostkę mango. Wlewamy mleko.
Doprawiamy pastą curry i chili. Solimy i pieprzymy. Dusimy przez ok. 20 minut.
Jagoda.L