LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Kurczak w owsianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Napewno zdrowsze od tradycyjnych kotletów.

Kurczak w owsianej panierce

Składniki:

Kurczak w owsianej panierce

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w owsianej panierce
Piersi opłukać, osuszyć, podzielić na 4 części, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć roztartym ząbkiem czosnku oraz przyprawić do smaku. Na trzech płaskch talerzach wysypać płatki owsiane, mąke i jajka roztrzepane z wodą. Mięso obtoczyć w mące, zamoczyć w jaku i obtoczyć w owsianej panierce. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakmi i ulubioną surówką.