Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Kurczak w panierce parmezanowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam- smaczna, szybka, prosta potrawa...

Kurczak w panierce parmezanowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak w panierce parmezanowej

 

  • Piersi z kurczaka- 0,7 kg,
  • bułka tarta- 150 g,
  • parmezan- 100 g,
  • bazylia suszona- 2 łyżki,
  • papryka mieszana( słodka z ostrą)- 1 łyżeczka,
  • jajko- 1 szt,
  • sól do smaku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce parmezanowej
Bułkę wymieszać z parmezanem, bazylią i papryką. Jajko rozbełtać i posolić. Umyte mięso, pokroić w paseczki. Moczyć w jajku i panierować w bułce z dodatkami. Smażyć z obu stron na złoty kolor( nie za długo, żeby mięso było soczyste). Polecam- pyszne i proste.
Kurczak w panierce parmezanowej
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, bazylią i papryką.
Kurczak w panierce parmezanowej
Etap 2
Kurczak w panierce parmezanowej
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.