Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w miodzie z czarnymi figami
1.Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na małej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czosnek, chili, cydr, tymianek i połowę miodu wraz z połową octu balsamicznego. Delikatnie podgotuj i pozwól by połowa wyparowała.
2.Przetnij figi na pół( wzdłuż ) i wrzuć do naczynia żaroodpornego. Polej z góry oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 20-25 minut. Polędwiczki polej nieco oliwą z oliwek, posyp białym pieprzem i wrzuć na rozgrzaną patelnię.
3.Podsmaż polędwiczki z każdej strony tak by były złociste. Polej mięso brandy, whisky lub cydrem, miodem, octem balsamicznym i posyp tymiankiem. Pozwól by mięso nieco wchłonęło sos. Po zdjęciu z patelni możesz wrzucić mięso na parę minut do piekarnika by upewnić się, że jest zrobione.
2.Przetnij figi na pół( wzdłuż ) i wrzuć do naczynia żaroodpornego. Polej z góry oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 20-25 minut. Polędwiczki polej nieco oliwą z oliwek, posyp białym pieprzem i wrzuć na rozgrzaną patelnię.
3.Podsmaż polędwiczki z każdej strony tak by były złociste. Polej mięso brandy, whisky lub cydrem, miodem, octem balsamicznym i posyp tymiankiem. Pozwól by mięso nieco wchłonęło sos. Po zdjęciu z patelni możesz wrzucić mięso na parę minut do piekarnika by upewnić się, że jest zrobione.
biedroneczki
mocsłodkości
Czekoladka 2