Sposób przygotowania:
Kurczak w porze na białym winie
Filet z kurczaka myjemy, oprószamy obficie przyprawami nacierając mięso.
Por jasną część myjemy, rozcinamy delikatnie ściągając warstwami by utworzyć podłużne płaty, które układamy jeden obok drugiego, na porze układamy kurczaka i zawijamy go. Spinamy wykałaczkami.
Naczynie delikatnie smarujemy masłem, przekładamy kurczaka w porze i oprószamy przyprawą oraz skrapiamy przyprawą.
Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni na około 20-25 minut, po upływie 10 minut skrapiamy całość winem.
Por jasną część myjemy, rozcinamy delikatnie ściągając warstwami by utworzyć podłużne płaty, które układamy jeden obok drugiego, na porze układamy kurczaka i zawijamy go. Spinamy wykałaczkami.
Naczynie delikatnie smarujemy masłem, przekładamy kurczaka w porze i oprószamy przyprawą oraz skrapiamy przyprawą.
Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni na około 20-25 minut, po upływie 10 minut skrapiamy całość winem.
SylaUla
Konczi
Koniecznie skuś się na taką opcję podania kurczaka, jest pysznie :)