Sposób przygotowania:
Baranina z szafranem i suszonymi śliwkami
1.Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Baraninę posól, popieprz i podsmaż z każdej strony aż zbrązowieje. Przełóż do innego naczynia na później. Na tej samej patelni usmaż cebulę z szafranem, kminem, imbirem, kardamonem i czosnkiem.
2.Dodaj pomidory z puszki, świeże pomidory, czosnek, śliwki, cynamon i pigwowca. Zagotuj i dodaj baraninę z miodem. Zmniejsz ogień i duś przez godzinę. Dodaj zioła i skórkę pomarańczową. Zdejmij z ognia i udekoruj świeżą pietruszką oraz kolendrą.
2.Dodaj pomidory z puszki, świeże pomidory, czosnek, śliwki, cynamon i pigwowca. Zagotuj i dodaj baraninę z miodem. Zmniejsz ogień i duś przez godzinę. Dodaj zioła i skórkę pomarańczową. Zdejmij z ognia i udekoruj świeżą pietruszką oraz kolendrą.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2