Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie cytrynowym
Kurczaka dokładnie umyć, odciąć skrzydła, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, później przełożyć do brytwanny, podlaćbulionem i dusić do miękkości . Cebulę obrać pokroić w krążki i podsmażyć na oleju, dodać mąkę i wymieszać, chwilę smażyć. Dodać wino i sok z cytryny, doprawić do smaku przyprawami. Kurczaka wyluzować z kości, wyporcjować , włożyć do sosu, zagotować. SMACZNEGO!!!
alka53
Pyza
martunia19
Pyza
piec na patelni?! na patelni to się smaży...
Kurczak ma być w całości? - nie bardzo widzę sens smażenia całego, dwukilogramowego kurczaka przez godzinę na patelni i nie sądzę żeby był dobry po godzinie... - zupełnie bez sensu
martunia19
martunia19
Proszę... i przepraszam:)