Sposób przygotowania:
Kurczak w szpinaku z makaronem
Mięso z piersi kurczaka myję i osuszam, następnie kroję w kostkę i mieszam z olejem i przyprawą.
W między czasie gotuję makaron odcedzam.
Szpinak duszę w małej ilości wody ( 150 ml) około 10 minut, przyprawiam go solą czosnkową, w tym czasie obsmażam kurczaka w woku. Jak się ładnie przyrumieni dodaję podduszony szpinak. Przyprawiam imbirem i pieprzem cytrynowym, duszę całość chwilę ( jakieś 5 minut) po czym wlewam śmietankę, mieszam i gotowe. Makaron można dodać do sosu i całość zmieszać, ale bardziej apetycznie wygląda podany obok mięsa i sosu:)
W między czasie gotuję makaron odcedzam.
Szpinak duszę w małej ilości wody ( 150 ml) około 10 minut, przyprawiam go solą czosnkową, w tym czasie obsmażam kurczaka w woku. Jak się ładnie przyrumieni dodaję podduszony szpinak. Przyprawiam imbirem i pieprzem cytrynowym, duszę całość chwilę ( jakieś 5 minut) po czym wlewam śmietankę, mieszam i gotowe. Makaron można dodać do sosu i całość zmieszać, ale bardziej apetycznie wygląda podany obok mięsa i sosu:)
marietta
zbysiowa
Dziękuję :D
Ela Dz
zbysiowa
Ja go kocham od dziecka;)