Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym
W pierwszej kolejności kroimy piersi w kostkę. Pieprzymy i solimy.Odstawiamy na 30 min. W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy drobno czosnek , lekko podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka.Jak mięso będzie już lekko podsmażone dodajemy pokrojone w paski pieczarki.Po chwili możemy lekko popieprzyć pieczarki.Dodajemy też pokrojoną w drobną kostkę cebulę.Jak zobaczymy ,ze mięso jest podsmażone ,a cebula zeszklona dodajemy szpinak ze śmietaną. W tym czasie zapewne już będziemy mieli gotowy makaron tak więc zalewany zimną wodą i odstawiamy. Jak nasz szpinak i kurczak będą gotowe dodajemy ser topiony możemy być hochland kostka gorgonzola i tu wg uznania- więcej oznacza bardziej intensywny smak.Czekamy aż ser się roztopi i Danie Gotowe:) Życzę Smacznego