Sposób przygotowania:
Ekstra chrupiące kąski
Udka z kurczaka umyć i osuszyć, wyciąć kości. Mięso podzielić na 4 części. Oprószyć kucharkiem , solą czosnkową oraz słodką papryką zostawić na 3 godziny.
Panierka Jajko dokładnie roztrzepać z mlekiem, przyprawami oraz z mąką sosem zalać mięso i dokładnie obtoczyć.
Mięso następnie obtoczyć w mące i smażyć na głębokim oleju około 10 minut. Wyjąć na papierowy ręcznik aby odciągnąć nadmiar tłuszczu.
Panierka Jajko dokładnie roztrzepać z mlekiem, przyprawami oraz z mąką sosem zalać mięso i dokładnie obtoczyć.
Mięso następnie obtoczyć w mące i smażyć na głębokim oleju około 10 minut. Wyjąć na papierowy ręcznik aby odciągnąć nadmiar tłuszczu.