anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ekstra chrupiące kąski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smak kasków z kurczaka bardzo mnie zaskoczył, mięso jest mega delikatne a panierka niezwykle chrypiącą.

Ekstra chrupiące kąski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ekstra chrupiące kąski

 

  • 4 udka
  • 1 łyżeczka kucharka
  • 1/2 łyżeczki papryczki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej

panierka

  • 1 jajko
  • 1/3 szkl mleka
  • 1/2 szkl mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryczki
  • pieprz
  • dodatkowo mąka do obtoczenia mięsa
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Ekstra chrupiące kąski
Udka z kurczaka umyć i osuszyć, wyciąć kości. Mięso podzielić na 4 części. Oprószyć kucharkiem , solą czosnkową oraz słodką papryką zostawić na 3 godziny.

Panierka Jajko dokładnie roztrzepać z mlekiem, przyprawami oraz z mąką sosem zalać mięso i dokładnie obtoczyć.

Mięso następnie obtoczyć w mące i smażyć na głębokim oleju około 10 minut. Wyjąć na papierowy ręcznik aby odciągnąć nadmiar tłuszczu.




Ekstra chrupiące kąski
mięso pokroiłam razem ze skórą i zamarynowałam
Ekstra chrupiące kąski
sos powinien mieć konstytucję gęstego ciasta na naleśniki
Ekstra chrupiące kąski
temperatura smażenia około 180 stopni . smażymy partiami
Ekstra chrupiące kąski
panierka chrypiącą zarówno na ciepło jak i na zimno