Sposób przygotowania:
Kurczak z groszkiem,porem i cebulką
Pierś oczyszczamy,myjemy i osuszamy.Kroimy w kostkę. Pora oczyszczamy,kroimy na pół wzdłuż a nastepnie w pół krążki,cebulę obieramy i drobno siekamy. W rondlu lub głębszej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju,dodajemy mięso,cebulę i pora. Oprószamy solą,pieprzem i papryką. Smażymy chwilkę,mieszając. Następnie zalewamy rosołem,dodajemy groszek i natkę pietruszki.Całość gotujemy 10 minut. Na koniec całość zawieszamy mąką wymieszaną ze śmietaną i odrobiną wody,gotujemy jeszcze minutke i gotowe. Jeśli by było z mdłe można sobie jeszcze doprawić Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i ugotowanymi buraczkami pokrojonymi w słupki. Smacznego :)
marietta
gusia1000