Dami

Dami

Kucharz
[Przepisów: 5]

Kurczak z miodem i sokiem z cytryny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak jest bardzo dobry i ma chrupiącą skórkę

Kurczak z miodem i sokiem z cytryny

Składniki:

Kurczak z miodem i sokiem z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z miodem i sokiem z cytryny
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem. Z cytryny wyciskamy sok. Olej dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny i z miodem. Włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Kurczaka smarujemy mieszanką oleju, miodu i soku z cytryny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 1 godz. Przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, czy mięso jest gotowe, a jest wtedy, gdy wycieka z niego sok bez dodatku krwi.