Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i warzywami włoską nutkąETAP 1:
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do gyrosa, papryką i 3 łyżkami oleju. Przełożyć na patelnie i zacząć smażyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do kurczaka. Smażyć razem kilka minut, aż kurczak będzie rumiany.
Brokuły podzielić na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić na plasterki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować kilka minut. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć brokuły, marchewkę, pokrojonego w półplasterki pora, kukurydzę i groszek. Wlać 50 ml wody i dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Odkryć i posypać przyprawą włoską. Wymieszać. Dodać kurczaka i ryż. Wymieszać.
Smażyć razem kilka minut mieszając żeby się nie przypaliło. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.