Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pasztet z kaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet z drobiowy z dodatkiem suszonych śliwek w sam raz na kanapki. Suszone śliwki sprawiają że pasztet jest pyszny.

Pasztet z kaczki

Składniki:

Pasztet z kaczki

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaczki

ETAP 1:

Pasztet z kaczki

1. Mięso z kaczki, wątróbkę oraz boczek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

2. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z rosołu, rosołem zalewamy bułkę i moczymy. Mięso oraz bułkę mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa.

3. Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą. Dokładanie mieszamy i przekładamy do foremek.

4. Pieczemy 35 minut w 180°C.

ETAP 2:

5. Pasztet po upieczeniu studzimy.

6. Smacznego.