czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szparagi to delikatne warzywa, które idealnie komponują się z kurczakiem i jogurtowym sosem, całość dopełnia ryż.

Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

Składniki:

Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką i wymieszać. Cukinię umyć, pokroić w zapałkę, pora w półplasterki.

Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.

Na rozgrzanej patelni podsmażyć cukinię i pora, dodać kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać 3/4 szklanki wody, dorzucić szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut.

Całość doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać.

Podawać z ryżem. Smacznego :)