Sposób przygotowania:
Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką i wymieszać. Cukinię umyć, pokroić w zapałkę, pora w półplasterki.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cukinię i pora, dodać kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać 3/4 szklanki wody, dorzucić szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut.
Całość doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać.
Podawać z ryżem. Smacznego :)
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cukinię i pora, dodać kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać 3/4 szklanki wody, dorzucić szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut.
Całość doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać.
Podawać z ryżem. Smacznego :)