Sposób przygotowania:
Ostry jogurtowy kurczak w tortillach
Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy je przyprawą do gyrosa. Jogurt naturalny mieszamy z curry, ostra papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do niego kawałki kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie smażymy kurczaka na oliwie z oliwek. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty.
Każdy placek tortilli smarujemy sosem czosnkowym (jogurt wymieszamy z majonezem i posiekanym czosnkiem). Układamy kawałki kurczaka, trochę sałaty lodowej, kawałki pomidora i czerwonej papryki oraz plasterki ogórka.
Zwijamy.
Po tym czasie smażymy kurczaka na oliwie z oliwek. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty.
Każdy placek tortilli smarujemy sosem czosnkowym (jogurt wymieszamy z majonezem i posiekanym czosnkiem). Układamy kawałki kurczaka, trochę sałaty lodowej, kawałki pomidora i czerwonej papryki oraz plasterki ogórka.
Zwijamy.