Sposób przygotowania:
Pieczone pałki kurczaka
Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić,umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Oliwę wymieszać z przyprawami. Masą natrzeć pałki i włożyć do lodówki na godzinę, aby mięso sie trochę przegryzło.
Następnie pałki z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i piec około 60 minut w 180 stopniach pod przykryciem,polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia oraz bulionem.
Pod koniec pieczenia pałki odkrywamy aby skórka nabrała złocistego koloru.
Podajemy do drugiego dania.
Oliwę wymieszać z przyprawami. Masą natrzeć pałki i włożyć do lodówki na godzinę, aby mięso sie trochę przegryzło.
Następnie pałki z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i piec około 60 minut w 180 stopniach pod przykryciem,polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia oraz bulionem.
Pod koniec pieczenia pałki odkrywamy aby skórka nabrała złocistego koloru.
Podajemy do drugiego dania.
gusia1000