Sposób przygotowania:
Bulgur z zielonymi warzywami
Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Warzywa myjemy.
Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce , blanszujemy w osolonym wrzątku. Brokuła dzielimy na małe różyczki także blanszujemy. Cukinię kroimy w pół plastry.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, przesmażamy cukinie, wsypujemy kaszę oraz przyprawy.
Dodajemy brokuła oraz szparagi. Smażymy ok 5 min co chwila mieszając.
Na koniec dodajemy masło, mieszamy do jego rozpuszczenia.
Podajemy posypane natką pietruszki.
Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce , blanszujemy w osolonym wrzątku. Brokuła dzielimy na małe różyczki także blanszujemy. Cukinię kroimy w pół plastry.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, przesmażamy cukinie, wsypujemy kaszę oraz przyprawy.
Dodajemy brokuła oraz szparagi. Smażymy ok 5 min co chwila mieszając.
Na koniec dodajemy masło, mieszamy do jego rozpuszczenia.
Podajemy posypane natką pietruszki.
mocsłodkości
Martyna12
Zapraszam :) Zielono i zdrowo :)
biedroneczki
lukrowanepierniczki