Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i migdałami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuł rozciąć i podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Filet z kurczaka pokroić, obsypać przyprawami, skropić olejem, wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny do lodówki. Migdały uprażyć do zrumienienia na suchej patelni. Kawałki kurczaka usmażyć na suchej patelni. Dodać migdały (trochę zostawić do posypania) i pokrojonego brokuła, wymieszać i podsmażyć 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Patelnię zdjąć z palnika, wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron i sos, całość posypać płatkami migdałów.
Smacznego.
Filet z kurczaka pokroić, obsypać przyprawami, skropić olejem, wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny do lodówki. Migdały uprażyć do zrumienienia na suchej patelni. Kawałki kurczaka usmażyć na suchej patelni. Dodać migdały (trochę zostawić do posypania) i pokrojonego brokuła, wymieszać i podsmażyć 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Patelnię zdjąć z palnika, wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron i sos, całość posypać płatkami migdałów.
Smacznego.