Sposób przygotowania:
Kurczakowe warkocze z makaronem i żurawiną
Każdą połówkę piersi z kurczaka dzielę na 2 lub 3 części (zależy jaką mają wielkość), a potem każdą część tnę w taki sposób, by uzyskać 3 odnogi (nie rozcinam do końca).
Tak przygotowane mięso obficie oprószam świeżo mielonym pieprzem i lekko solę. Na każdą "odnogę" kładę trochę ugotowanego makaronu spaghetti, a całość smaruję żurawiną do mięs ze słoika. Zaplatam w warkocz (tak jak chałkę), a końcówki spinam wykałaczką, by zachować kształt.
Przenoszę na blaszkę z papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut.
Tak przygotowane mięso obficie oprószam świeżo mielonym pieprzem i lekko solę. Na każdą "odnogę" kładę trochę ugotowanego makaronu spaghetti, a całość smaruję żurawiną do mięs ze słoika. Zaplatam w warkocz (tak jak chałkę), a końcówki spinam wykałaczką, by zachować kształt.
Przenoszę na blaszkę z papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut.