Sposób przygotowania:
Warkocze z piersi z kurczaka w panierce
Córka mięso pokroiła na podłużne paski. Wymieszała maślankę, przeciśnięty czosnek, sosy i przyprawy i zrobiła marynatę. Dodała paski piersi, wymieszała, odstawiła do lodówki na godzinę.
następnie kurczaka wyjęła z marynaty, wzięła po trzy kawałki, spięła końce wykałaczką, zaplotła warkocze, spięła na końcu wykałaczką. Panierowała w rozbełtanym jajku, potem w panierce panko. Usmażyła na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podała z wiosenną sałatką i frytkami.
następnie kurczaka wyjęła z marynaty, wzięła po trzy kawałki, spięła końce wykałaczką, zaplotła warkocze, spięła na końcu wykałaczką. Panierowała w rozbełtanym jajku, potem w panierce panko. Usmażyła na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podała z wiosenną sałatką i frytkami.