Sposób przygotowania:
Warkocze z piersi z kurczaka w panierce
Córka mięso pokroiła na podłużne paski. Wymieszała maślankę, przeciśnięty czosnek, sosy i przyprawy i zrobiła marynatę. Dodała paski piersi, wymieszała, odstawiła do lodówki na godzinę.
następnie kurczaka wyjęła z marynaty, wzięła po trzy kawałki, spięła końce wykałaczką, zaplotła warkocze, spięła na końcu wykałaczką. Panierowała w rozbełtanym jajku, potem w panierce panko. Usmażyła na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podała z wiosenną sałatką i frytkami.
następnie kurczaka wyjęła z marynaty, wzięła po trzy kawałki, spięła końce wykałaczką, zaplotła warkocze, spięła na końcu wykałaczką. Panierowała w rozbełtanym jajku, potem w panierce panko. Usmażyła na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podała z wiosenną sałatką i frytkami.
![Warkocze z piersi z kurczaka w panierce Warkocze z piersi z kurczaka w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/warkocze-z-piersi-z-kurczaka-w-panierce-105995.jpg)