Sposób przygotowania:
Kurza pierś pod płaszczykiem
Piersi umyłam, dokładnie wytarłam ręcznikiem papierowym. Natarłam czosnkiem, vegetą i czubrycą. Wstawiłam na 30 min do lodówki.
W tym czasie przygotowałam z podanych składników ciasto naleśnikowe, dosyć gęste. Dodałam do niego obie papryki i natkę pietruszki, wymieszałam.
Każdy kawałek piersi zanurzałam w tym cieście i kładłam na rozgrzany olej. Smażyłam, aż uzyskały złoty kolor.
W tym czasie przygotowałam z podanych składników ciasto naleśnikowe, dosyć gęste. Dodałam do niego obie papryki i natkę pietruszki, wymieszałam.
Każdy kawałek piersi zanurzałam w tym cieście i kładłam na rozgrzany olej. Smażyłam, aż uzyskały złoty kolor.
Magdalena88
Marika-
Henia