Sposób przygotowania:
Pierś zapiekana pod kołderkąETAP 1:
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej i przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać oregano.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Każdą przekroić na pół i w poprzek (powinny powstać 4 plastry). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posmarować majonezem, posypać lekko solą i pieprzem oraz papryką.
ETAP 3:
Por oczyścić i posiekać. Paprykę rozmrozić i pokroić w paseczki. Czarne oliwki osączyć i pokroić na 3-4 plasterki. Składniki rozsypać na mięsie.
ETAP 4:
Na wierzch wyłożyć pieczarki, posypać startym serem. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Podawać z ziemniaczkami