Sposób przygotowania:
Kurczak w pieczarkowej kołderce
Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, następnie przyprawiamy wszystkimi przyprawami i podsmażamy na małej ilości oleju. Cebulę siekamy drobno, a pieczarki na spore kawałki. Do podsmażonych kawałków piersi dodajemy cebulkę i wszystko smażymy, kolejnym krokiem jest dodanie pokrojonych pieczarek, dusimy na patelni pod przykryciem.
kiedy wszystko będzie podsmażone i podduszone dodajemy śmietankę i przyprawiamy nasz sosik przyprawami takimi jak przyprawka typu vegeta (polecam kucharek z pomidorami) oraz pieprz. Skrojoną natkę pietruszki dodajemy do sosu. Danie podajemy z ryżem. Smacznego:-)
kiedy wszystko będzie podsmażone i podduszone dodajemy śmietankę i przyprawiamy nasz sosik przyprawami takimi jak przyprawka typu vegeta (polecam kucharek z pomidorami) oraz pieprz. Skrojoną natkę pietruszki dodajemy do sosu. Danie podajemy z ryżem. Smacznego:-)