Sposób przygotowania:
Kuskus z kurczakiem i marynowanymi warzywamiKasza
Kuskus wsypujemy do miseczki i zalewamy dokładnie taką samą ilośćią gorącej wody. Mieszamy i gdy się wchłonie, dolewamy oliwę z oliwek i mieszamy, by była dość sypka.
Kurczak
Pierś z kurczaka doprawiamy mocno do smaku i pieczemy lub smażymy i po ostudzeniu kroimy w drobną kostkę, lub wykorzystujemy kurczaka wędzonego. Dodajemy do schłodzonego kuskusu.
Warzywa
Marynowaną paprykę i ogórki konserwowe odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Odsączone oliwki kroimy w plasterki.
Wykończenie
Pokrojone paprykę, ogórki i oliwki dodajemy do kurczaka z kuskusem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Dokładnie mieszamy i odstawiamy, by smaki dobrze się połączyły.