Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jaglanąETAP 1

Kaszę delikatnie prażymy w garnku.
ETAP 2

Następnie zalewamy ją około 2 i ¼ szklanki gorącej wody. Całość delikatnie solimy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Kasza powinna wchłonąć wszystką wodę.
Gotową odstawiamy do ostygnięcia.
ETAP 3

Między czasie mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i pieprzem. Tak przygotowane smażymy do miękkości na oleju, po czym zdejmujemy i studzimy.
ETAP 4

Szczypiorek siekamy. Z awokado usuwamy pestkę. Owoc obieramy, kroimy w kostkę lub plasterki. Pokrojonego skrapiany delikatnie sokiem z cytryny. Suszone pomidory kroimy w paski.
ETAP 5

Gdy kasza jest już przestygnięta dodajemy do niej mięso, awokado i pomidory. Składniki mieszamy. Następnie dodajemy pokrojony szczypiorek oraz oliwę spod pomidorów. Sałatkę ponownie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy!