Sposób przygotowania:
Kuskus z ogórkiem i koperkiem
Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu, ja zlewam wodą z odrobinką soli lub jak mam to bulionem. Odstawić aby napęczniał.
Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek drobno posiekać. Gdy kuskus będzie gotowy wymieszać go widelcem. Dodać pokrojone ogórki oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Skropić olejem i jeszcze raz wymieszać.
Jeśli będzie nam pasować do obiadu to możemy kuskus skropić jakimś innym olejem o bardziej wyrazistym smaku np. sezamowym lub lnianym.
Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek drobno posiekać. Gdy kuskus będzie gotowy wymieszać go widelcem. Dodać pokrojone ogórki oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Skropić olejem i jeszcze raz wymieszać.
Jeśli będzie nam pasować do obiadu to możemy kuskus skropić jakimś innym olejem o bardziej wyrazistym smaku np. sezamowym lub lnianym.