Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z jarzynowymi wiórkami
1. Plastry schabu umyć, osuszyć i lekko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem, panierować je w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 4-5 minut.
2.Obraną marchewkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wiórki smażyć 3 minuty na łyżce oleju, mieszając od czasu do czasu.
3. Kotlety ułożyć w naczyniu do zapiekania, a na nie wyłożyć jarzynowe wiórki. Serek topiony pokroić w cienkie plasterki i wyłożyć na wiórki. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
2.Obraną marchewkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wiórki smażyć 3 minuty na łyżce oleju, mieszając od czasu do czasu.
3. Kotlety ułożyć w naczyniu do zapiekania, a na nie wyłożyć jarzynowe wiórki. Serek topiony pokroić w cienkie plasterki i wyłożyć na wiórki. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Jagodowa
Magdalena88