Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Kuskus z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dietetyczne, a przy okazji pycha, można jeść samodzielnie lub np. zamiast ziemniaków.

Kuskus z warzywami

Składniki:

Kuskus z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Kuskus z warzywami
Kaszę kuskus zalewamy wrzącą wodą (jeżeli kasza zajmuje nam np. 3 cm w garnku to woda powinna wystawać na 3 cm ponad kaszą). Odstawiamy mniej więcej na 10 minut (chodzi o to, aby kasza ładnie spuchła). W tym czasie, marchew i pieczarki ścieramy na grubych oczkach, cebulę i cukinię kroimy na drobną kostkę, wrzucamy warzywa na patelnię i smażymy na dwóch łyżkach masła, po ok.4 minutach dodajemy ulubione przyprawy. Gdy warzywa będą miękkie, łączymy je z kaszą. Smacznego !!!