akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty obiad, czyli coś czego czasem naprawdę potrzebujemy. Kasza kuskus z warzywami i gotowanymi pulpecikami jest doskonałą propozycją na szybki posiłek. Serdecznie polecam! Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami

Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi

Składniki:

Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi

 

  • ½ szkl. kaszy kuskus
  • 200- 300 g. mięsa mielonego
  • 1 mała cebula cebula
  • 1 jajo
  • ½ bułki pszennej
  • sól, pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • ulubione warzywa (np. marchewka, papryka, kukurydza,groszek itp.)

Sposób przygotowania:

Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi
1. Kaszę przygotować jak zaleca się na opakowaniu. 2. Bułkę zalewamy mlekiem/ wodą do zmięknięcia. Mięso wymieszać z startą na tarce cebulą, jakiem, przyprawami i miękką bułką. Wszystko dobrze wymieszać. Z masy formować pulpeciki. Gotujemy około 10-15 minut w bulionie warzywnym. 3. Ugotowaną kaszę oraz pulpety wymieszać z warzywami. Dodać koncentrat i jogurt, dobrze wymieszać. W razie konieczności przyprawić. Smacznego!