Sposób przygotowania:
Kuskus z warzywami
Fasolkę ugotować do miękkości w osolnej wodzie,odcedzić na durszlaku-odstawić Kaszę kuskus przygotować wg. instrukcji na opakowaniu-odstawić. Marchew obrać,cukinię porządnie wyszorować,następnie pokroić w julienne. Cebule obrac i pokroić w pół krążki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę z chili i solą ziołową i czosnkiem.Następnie dodać cukinię,marchewkę i przemieszać. Zmniejszyć ogień,przykryć pokrywą i udusić warzywa do miękkości,ale żeby sie nie rozpadły a były lekko chrupkie. Jak już takie będą,odkryć pokrywę,wsypać fasolkę i wymieszać całość. Chwilke trzymać na ogniu żeby wszystko się podgrzało i gotowe. Gdyby było za mdłe doprawić sobie jeszcze. Na talerzu ułożyć wcześniej przygotowaną kaszę,dodać warzywa i możemy podawać. Smacznego :-)
gusia1000